همان طور که می دانید کولرگازی از قطعات مختلفی تشکیل شده است. این قطعات شامل لوله ها و اتصالات و یونیت های داخلی و خارجی است. از اجزای مهم در کولرهای گازی لوله های رفت و برگشت هستند. این لوله ها به انتقال دما کمک می کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی این لوله های موجود در کولرهای گازی دو تیکه یا به اصطلاح کولرهای گازی اسپلیت در کولرگازی بپردازیم.

وظیفه لوله رفت و برگشت در کولر گازی

هر قطعه از کولرگازی یک کاربرد بسیار مهم را ایفا می کند، برای مثال لوله های کولرگازی وظیفه اتصال دو یونیت داخلی و خارجی را با یکدیگر دارند. این لوله ها به گونه ای فعالیت می کنند که هوای گرم را از داخل محیط به بیرون منتقل می کند. در این جا دو مدل لوله وجود یک لوله سرد یک لوله گرم.

این لوله ها بر اساس قابلیتی که دارند وظیفه های گوناگونی دارند. برای مثال لوله سرد وظیفه منتقل کردن گرما از داخل محیط به خارج محیط را بر عهده دارند و به این ترتیب گرما از محیط خارج می شود و به جای آن هوای سرد به محیط وارد می شود.

لوله گرم وظیفه ورود هوای خنک به محیط را دارد، این لوله موجب می شود که هوای گرم سرد و خنک وارد وارد محیط شود. به این ترتیب محیط خنک می شود.

همچنین لازم است بدانید، هر کولرگازی از دو قسما اصلی تشکیل شده است. یک قسمت پر فشار و یک قسمت کم فشار. به طوری که گرما از قسمت کم فشار لوله رفت به قسمت پر فشار منتقل می شود. به این ترتیب گاز مبرد از شیر انبساط کولرگازی عبور می کند و به یونت داخلی و اواپراتور وارد می شود. پس از اواپراتور این گاز وارد کمپرسور می شود.

وظیفه لوله رفت و برگشت در کولر گازی

نکته: از قسمت شیر انبساط کولرگازی تا قسمت ورودی کمپرسور قسمت کم فشار است که وظایف این قسمت را لوله رفت کولرگازی بر عهده دارد.

لوله برگشت قسمتی از کولرگازی است که یونیت خارجی، شامل کمپرسور، کندانسور، مخزن گاز مبرد و یک لوله حامل گاز مبرد و سیسم تبرید است.

لوله برگشت کولرگازی نسبت به لوله رفت ضخیم تر و کلف تر است. دمای محیط توسط لوله رفت لوله کم فشار از محیط خارج می شود  و به خارج از کولرگازی منتقل می شود. سپس گاز مبرد طی فرایند هایی که در کولرگازی رخ می دهد توسط لوله بازگشت به صورت باد سرد منتقل می شود.

تشخیص لوله رفت و برگشت کولرگازی با لمس کردن

برای اینکه بتوانید لوله رفت و برگشت کولرگازی را تشخیص دهید، می توانید با لمس هر یک از این لوله ها، لوله رفت و برگشت را تشخیص دهید. به طور معمول لوله برگشت کولرگازی به دلیل اینکه هوای خنک را وارد محیط می کند سرد تر از لوله رفت است به همین راحتی با یک لمس ساده می توانید لوله رفت و برگشت را به آسانی تشخیص دهید.

نکته مهمی که بهتر است بدانید این است میزان دمای لوله برگشت به مقدار و درجه دمای اواپراتور بستگی دارد. به ایت ترتیب اگر کولرگازی به درستی کار کند و باد سرد بزند لوله برگشت به مراتب سرد تر از لوله رفت است.

اما بهتر است بدانید، در صورتی که از گرمایش کولرگازی استفاده می کنید، با معکوس شدن سیکل تبرید لوله برگشت گرم تر خواهد بود. به این ترتیب می توانید لوله های رفت و برگشت را از هم تشخیص دهید.

علت یخ زدن لوله رفت و برگشت کولرگازی

از مشکلات رایج کولرهای گازی می توان به یخ زدن لوله رفت و برگشت اشاره کرد، از جمله علائم یخ زدن لوله رفت و برگشت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش گاز مبرد کولرگازی
  • نشتی گاز مبرد
  • قرار گرفتن لوله های رفت و برگشت در معرض هوای سرد
  • کثیف بودن فیلتر هوای کولرگازی
  • مانع عبور هوا از کویل اواپراتور کولرگازی
  • خراب شدن فن بلوور کولرگازی
  • مسدود شدن لوله رفت
  • مسدون لوله برگشت
  • خراب شدن قطعات یونیت داخلی کولرگازی

تمامی موارد بالا موجب یخ زدن لوله رفت و برگشت کولرگازی می شود. از این رو بایستی از سرویس دوره ای کولرگازی غافل نشوید و سرویس دوره ای کولرگازی را مرتب انجام دهید. تا علاوه بر جلوگیری از به وجود آمدن مشکلات عمر مفید کولرگازی را افزایش دهید.

علت یخ زدن لوله رفت و برگشت کولرگازی

راهکارهای رفع مشکل یخ زدگی لوله های رفت و برگشت کولرگازی

برای رفع مشکل یخ زدن کولر گازی می توانید از راهکارهای زیر کمک بگیرید:

  • تعویض فن بلوور (اگر فن بلوور کولرگازی دچار مشکل شود، از یک تکنسین مجرب برای تعویض کمک بگیرید)
  • برای یخ زدایی می توانید از حالت فن کولرگازی کمک بگیرید.
  • تعویض فیلتر هوای کولرگازی
  • تمیز کردن فیلتر هوای کولر
  • تمیز کردن کویل های اواپراتور
  • رفع مسیر خروجی هوا و …. از جمله راهکارهای رفع مشکل یخ زدایی کولرگازی به شمار می روند.

سخن پایانی

و در پایان بررسی لوله ها و داشتن اطلاعات کافی در این زمینه می تواند به شما در بهبود عملکرد کولرگازی کمک کند و موجب شود از هوای خنک در فصل تابستان و از هوای گرم و دلپذیر در زمستان لذت ببرید. با ایران کریر همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *