یکی از دغدغه های کاربران در رابطه با کولرگازی این است که، چه زمانی کولرگازی خود را شارژ کنیم؟ بهترین زمان برای سرویس کولرگازی چه زمانی است؟ در این مطلب از ایران کریر با ما همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم.

سرویس کولرگازی

سرویس دوره ای کولرگازی از اهمیت زیادی برخوردار است. سرویس کولرگازی موجب افزایش بهره وری کولرگازی و عملکرد هر چه بهتر کولرگازی می شود. سرویس کولرگازی شاما یک سری تنظیمات اساسی و تمیز کاری و در پایان بررسی مقدار گاز مبرد است.

این تمیزکردن شامل تمیز کردن کویل های کندانسور، بررسی و تمیز کردن فیلتر هوای کولرگازی، بررسی یونیت داخلی و خارجی و تمیز کردن این قطعات شامل سرویس دوره ای می باشد. همچنین، در سرویس دوره ای تکنسین های مجرب قطعات آسیب دیده و مشکل دار را تشخیص می دهد و به تعمیر یا تعویض آن ها می پردازند، به این ترتیب عمر مفید کولرگازی افزایش می یابد.

در رابطه با شارژ کولرگازی نکته مهمی که بایستی بدانید این است که شارژ مبرد از اهمیت زیادی برخوردار است. را که در صورت کمبود و یا نبود این گاز، مشکلاتی نظیر کار نکردن، خنک نکردن کولرگازی، گرم نکردن و …. را تجربه خواهید کرد. از این رو شارژ کولرگازی از اهمیت زیادی برخوردار است.

از کجا بفهمیم کولرگازی نیاز به شارژ مبرد دارد؟

همان طور که گفتیم، شارژ کولرگازی از اهمیت بسیاری برخوردار است. از این رو بایستی هر ماه به عملکرد کولرگازی خود توجه کنید تا در صورت نیاز با یک تکنسین مجرب تماس حاصل کنید تا در اصرع وقت به شارژ کولرگازی شما بپردازند. اگر موارد زیر را در کولرگازی خود مشاهده کردید، بایستی نسبت به شارژ آن اقدام کنید.

  • باد خروجی از کولرگازی کم تر شده است.
  • کولرگازی باد گرم می زند.
  • کولرگازی صدای جیر جیر می دهد
  • کولرگازی صدا می دهد
  • به گوش رسیدن صداهای غیرعادی
  • کاهش عملکرد کولرگازی
  • افزایش هزینه برق
  • احساس تهوع و سر گیجه در محیط
  • یخ زدن لوله های رفت و برگشت کولرگازی

اگر شاهد مواردی نظیر موارد بالا شدید، بایستی هر چه سریع تر اقدام به شارژ کولرگازی کنید. توجه داشته باشید که اگر شارژ کولرگازی به درستی صورت نگیرد، کولرگازی دچار خرابی و مشکلات عملکردی خواهد شد . در نتیجه این موارد عمر مفید کولرگازی کاهش می یابد.

از کجا بفهمیم کولرگازی نیاز به شارژ مبرد دارد؟
از کجا بفهمیم کولرگازی نیاز به شارژ مبرد دارد؟

انواع مختلف روش های شارژ کولرگازی

شارژ کولرگازی انواع مختلفی دارد، در ادامه به بررسی انواع مختلف شارژ کولرگازی می پردازیم:

شارژ وزنی با ترازو

این مدل از شارژ کولرگازی یکی از اصلی ترین روش های شارژ کولرگازی است. در این مدل درون مخزن گاز مبرد توسط ترازوهای مخصوص وزن می شود و پس از آن در صورت نیاز گاز مبرد کولرگازی شارژ می شود. جالب است بدانید شارژ کولرگازی بر اساس فاصله یونیت داخلی و خارجی انجام می شود که مقدار استاندار آن پنج متر و برای پنج متر نیم کیلوگرم است. هر چقدر طول این مسیر زیاد باشد به ازای هر متر 20 گرم گاز به مقدار کل اضافه می شود.

شارژ گاز آمپری

یکی دیگر از روش های شارژ کولرگازی، شارژ آمپری است. در این روش از آمپر متر برای بررسی مقدار گاز کولرگازی استفاده می شود. در این روش مقدار گاز مصرفی را بررسی می کنند و به این ترتیب بر اساس مقدار به دست آمده کولرگازی شما شارژ می شود. میزان گاز مصرفی کولرگازی روی برچسب آن نوشته شده است و تکنسین های مجرب بر اساس آن تشخیص می دهند کولرگازی شما مقدار گاز بیشتری مصرف کرده است یا مقدار کمتر.

شارژ گاز به وسیله گیج مانوفیلد و جدول دمایی

در این روش شارژ کردن گاز مبرد کولرگازی توسط تکنسین مجرب به این صورت است که، اپراتور توسط دستگاهی دمای هوای اطراف یونیت داخلی و خارجی (اواپراتور و کندانسور را به دست می آورد.)

پس از اینکه دمای هوا به دست آمد، توسط گیج مانوفیلد فشار گاز موجود در کولرگازی به دست می آید. به این ترتیب مقدار گاز موجود در کولرگازی به دست می آید. توجه داشته باشید مقدار عددی که توسط گیج مانوفیلد نمایش داده می شود، برای مقدار لوله استاندارد یعنی پنج متر است.

توجه به این مورد بسیار حائز اهمیت است چرا که اگر لوله شما کمتر از پنج متر و یا بیشتر از پنج متر باشد و تکنسین مربوطه از این موضوع خبر نداشته باشد، ممکن است با تشخیص اشتباه منجر به به وجود آمدن مشکلات شایع در کولرگازی شود.

انواع مختلف روش های شارژ کولرگازی

اهمیت شارژ گاز مبرد در کولرگازی

همان طور که گفتیم، استانداارد بودن گاز کولرگازی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، چرا که کمبود گاز مبرد مشکلاتی نظیر مشکلات زیر را به وجود می آورد:

  • باد گرم زدن در فصل تابستان
  • سرد نبود باد خروجی
  • گرم نکردن محیط
  • یخ زدن اواپراتور در یونیت داخلی
  • به گوش رسیدن صدای عجیب مانند صدای جیر جیر کردن، صدای سوت زدن، صدای های غیر عادی و …
  • مرطوب بودن محیط (بخار شدن شیشه ها، دیوارها و …)
  • صرف مدت زمان بسیار طولانی برای خنک کردن و یا گرم کردن محیط
  • افزایش هزینه غیر معمول قبض برق

موارد گفته شده در این لیست از جمله نشانه های کمبود گاز مبرد در کولرهای گازی به شمار می روند.

روش های تشخیص نشتی گاز از کولرگازی

برای تشخیص نشتی گاز از لوله های کولرگازی چندین روش خانگی وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم، اما توجه داشته باشید این روش ها صد در صد مطمئن نیستند و به صورت احتمالی ممکن است درست باشند. از این رو اگر نیاز به تخیض مطمئن نشتی گاز مبرد دارید، بهتر است از یک تکنسین مجرب کمک بگیرید تا با کمک دستگاه مربوطه به بررسی نشتی گاز مبرد بپردازد.

روش خانگی تست نشتی گاز مبرد به شرح زیر است:

برای اینکه بدانید کولرگازی شما نشتی دارد و یا خیر کمپرسور کولرگازی خود را بررسی کنید، اگر کمپرسور کولرگازی شما روغن دفع می کند، احتمال اینکه کولرگازی شما نشتی دارد، بسیار زیاد است.

دومین روش استفاده از کف آب و صابون است. در این روش محلول آب و صابون را به نقاطی که احتمال نشتی وجود دارد بزنید، اگر شاهد حباب های ریز و درشت بودید، به احتمال 90 در صد و بیشتر مشکل نشت گاز مبرد را دارید. به طور کلی استفاده از دستگاه های خاص و مطمئن به جای روش های خانگی توصیه می شود.

سخن پایانی

و در پایان بهتر است بدانید شارژ گاز مبرد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به این ترتیب شارز دوره و. بررسی کولرگازی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از این رو شارژ به موقع گاز کولرگازی را به هیچ عنوان فراموش نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *