چرا کولرگازی یخ می زند؟

یخ زدن کولرگازی یک مشکل شایع است که ممکن است حتی در فصل تابستان نیز  رخ دهد. در برخی مواقع علت یخ زدن کولرگازی به عملیات معکوس آن مرتبط است، که در این عملیات گرمای هوا از داخل محیط جذب می‌شود و به بیرون منتقل می‌شود. در ادامه با ایران کریر همراه باشید، تا به بررسی کلی این موضوع بپردازیم.

کولرگازی چگونه یخ می زند؟

یخ زدن گاز مبرد در کولرگازی به دلیل عملیات معکوس آن یعنی حذف گرما از محیط و انتقال آن به بیرون رخ دهد. همان طور که می دانید کولرگازی یک سیستم تهویه مطبوع است که برای خنک کردن هوای محیط داخلی استفاده می‌شود. از آنجایی که اکثر کولرهای گازی از گاز R410a برای خنک کردن محیط استفاده می‌کند تا گرمای هوا را از داخل محیط جذب کرده و سپس این گرما را بخش کندانسور به گاز تبدیل می شود. پس از ان گاز به اواپراتور می رود تا در آنجا  دما افزایش یابد. این گاز گرم به بیرون از محیط منتقل می‌شود و به این ترتیب محیط خنک می شود.

این عملیات تبدیل گاز به مایع و سپس به گاز باعث جذب گرمای اضافی از محیط شده و در نتیجه در برخی مواقع  سبب یخ زدن گاز مایع در اواپراتور می‌شود. سپس گاز مایع در این بخش به گاز تبدیل می شود. این گاز سپس به واحد تبادل حرارت داخلی منتقل می‌شود تا گرما به دست آمده از جذب گرمای هوا مجدداً به داخل محیط منتقل شود.

در نتیجه این فعالیت  دمای هوا در کولرگازی به طور قابل توجهی کاهش می یابد و موجب خنک شدن هوا می‌شود. این فرآیند در برخی مواقع  باعث یخ زدن گاز مایع در اواپراتور می‌شود که بایستی هر ماه این بخش از کولرگازی تمیز شود تا فعالیت کولرگازی مختل نشود.

برای از بین بردن یخ های موجود در این قسمت می توانید از سشوار با باد گرم استفاده کنید و یخ ها آب کنید. پس از آب شدن یخ با دستمال اواپراتور را کاملا خشک کنید و پس ا زتقریبا یک ربع  می‌توانید کولرگازی را به برق متصل کنید و مجددا از آن استفاده کنید.

اگر لوله های کولرگازیتان یخ زده است این مطلب برای رفع مشکل شما می تواند کمک کند. علت یخ زدن لوله رفت کولر گازی کلیک کنید.

چگونه متوجه مشکل یخ زدن کولرگازی شویم؟

یک یکی از نشانه های  مطمئن برای تشخیص یخ زدن بخش های مختلف کولرگازی، بررسی خروجی هوا از کانال‌ها است. بررسی کنید که آیا هوای خروجی گرم است؟ اگر بله، این نشان‌دهنده یخ در بخش هایی از کولر گازی است. برای بررسی این مورد شما می‌توانید پنل دستگاه را باز کنید، بدین ترتیب می توانید مطمئین شوید کولرگازی شما یخ زده است یا خیر.

توجه کنید که باید کولرگازی خود را در حالت cool بررسی کنید، چرا که در حالت heat کولرگازی باد گرم می زند و شما متوجه این موضوع نخواهید شد.

چه دلایلی موجب می شود کولرگازی یخ بزند؟

بسه عامل اصلی که به یخ زدن کولرگازی منجر می‌شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد که در ادامه راهکارهای جوگیری از یخ زدن کولرگازی را به شما آموزش می دهیم.

مسدود شدن جریان هوا:

کولرهای گازی نیاز به جریان مداوم هوا دارند تا رطوبت نتواند روی کویل ها، اواپراتور، کندانسور قرار بگیرد و یخ بزند. برای حفظ جریان هوا بایستی راه هی خروج هوا و کانال ها را باز نگه دارید.  برای این منظور بهتر است به طور منظم فیلترهای هوای کولرگازی را نیز تمیز کنید و در صورت نیاز به تعویض آن ها بپردازید. توجه داشته باشید که تعویض فیلترهای هوا نه تنها ارزان است، بلکه تأثیر زیادی در فعالیت بهینه کولرگازی شما دارد.

عدم وجود گاز مبرد به اندازه کافی:

یکی از دلایل اصلی یخ ‌زدن اسپلیت در حالت سرمایش ممکن است عدم وجود مقدار کافی از گاز مبرد (معمولاً فرئون) در سیستم باشد. کمبود گاز باعث افزایش فشار داخل اواپراتورو در نتیجه یخ‌ زدن کولرگازی می‌شود. برای رفع این مشکل بایستی به طور دوره ای کولرگازی خود را سرویس کنید.

برای داشتن اطلاعات بیشتر در رابطه با آواپراتور کولرگازی روی لینک آواپراتور چیست و چگونه به خنک کردن محیط کمک می کند؟ کلیک کنید.

گرفتگی برخی لوله‌های کولرگازی:

گرفتگی یا مسدودی در لوله‌های ارتباطی میان اواپراتور و کمپرسور می‌تواند تداوم جریان مبرد را متوقف کرده و باعث یخ‌ زدن لوله های کولرگازی شود.برای رفع این مشکل بایستی کولرگازی خود را به صورت دوره ای تمیز کنید تا از به وجود این مشکل در کولرگازی خود جلوگیری کنید.

یکسره کار کردن کمپرسور:

همان طور که می دانید کمپرسور در کولرگازی  مسئول فشرده سازی گاز مبرد است. اگر کمپرسور به طور مداوم کار کند و مبرد به طور خودکار و بدون نیاز فشرده شود ، منجر به یخ ‌زدن گاز مایع در اواپراتور می شود.

خرابی اواپراتور:

اگر اواپراتور یا کنترل کننده دما و عملکرد کولرگازی خراب شود یا به درستی کار نکند، می‌تواند به تغییرات نامناسب دما منجر شود، یکی از این مشکلات یخ زدن کولرگازی است.

استفاده از کولرگازی در هوای سرد:

اگر اسپلیت در شرایط هوایی بسیار سرد استفاده شود، احتمال یخ‌ زدن افزایش می‌یابد. این به علت نبودن قدرت کافی اواپراتور در برابر دمای پایین ‌تر است.

اگر کولرگازی پنجره ای دارید و کولرگازیتان یوخ زدن است این مطلب می تواند به شما کمک کند؛ علت یخ زدن لوله های کولر گازی پنجره ای کلیک کنید.

چه دلایلی موجب می شود کولرگازی یخ بزند؟

چگونه از یخ‌زدن کولرگازی جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از یخ زدن کولرگازی کافی است نکات زیر را رعایت کنید تا احتمال  یخ زدن کولرگازی خود را به صفر برسانید:

تعویض فیلتر هوا کولرگازی به طور منظم: فیلترها ذرات آلاینده هوا را به خوبی تصفیه می‌کنند و از ورود ذرات غیرمناسب به داخل محیط جلوگیری می‌کنند. تعویض فیلترها طبق یک برنامه زمانی مشخص احتمال یخ زدن را کمتر می کند چرا که از به وجود آمدن رطوبت در قطعات جلوگیری می کند.

بررسی و تمیز کردن کویل اواپراتور کولرگازی: کویل اواپراتور بخشی مهمی از کولرگازی است که به تبدیل مایع مبرد به گاز کمک می کند. بررسی و تمیز کردن این کویل به صورت دوره‌ای از جمله اقداماتی است که بایستی انجام دهید. کویل کثیف می‌تواند باعث کاهش کارایی و در نتیجه یخ ‌زدن گاز مبرد مایع  شود.

استفاده از حالت فن کولرگازی در هوای سرد: وقتی هوا بیرون از منزل نسبتاً سرد است، به جای استفاده از حالت سرمایش، از حالت فن کولرگازی استفاده کنید. این حالت اجازه می‌دهد جریان هوای خارجی به محیط وارد شود، این حالت بدون اینکه مبرد خنک‌ کننده فعال شود رخ می دهد.

سخن پایانی

در پایان جلوگیری از یخ زدن کولرگازی می تواند به طور قابل توجهی بازدهی دستگاه شما را افزایش دهید، همچنین بهتر است برای رفع مشکل یخ زدگی کولرگازی خود از یک تکنسین مجرب در این زمینه کمک بگیرید. برای دسترسی سریع به یک تکنسین مجرب می توانید به سایت ایران کریر مراجعه کنید و با تماس گرفتن با پشتیبانی در کوتاه ترین زمان ممکن درخواست تکنسین مجرب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *