اگر در یکی از مناطق آب و هوایی گرم و شرجی زندگی می‌کنید، احتمالاً در طول روزهای گرم تابستان، از کولر گازی برای خنک کردن محیط کار یا منزلتان استفاده می‌کنید. یکی از مشکلاتی که ممکن است برای کولرهای گازی شما به وجود آید، چکه کردن آب است. در ادامه با وب سایت ایران کریر همراه باشید تا به بررسی دلایل و راهکارهای رفع مشکل چکه کردن کولرگازی را بررسی کنیم.

دلایل چکه کردن کولرگازی

در برخی موارد نادر ممکن است کولرگازی شما چکه کند، این مشکل می تواند اگر در کوتاه مدت تشخیص داده نشود به سرعت می تواند مشکل ایجاد کند و عملکرد کولرگازی را مختل کند. توجه داشته باشید که اگر سایر دستگاه‌های الکتریکی مانند تلویزیون و غیره در بخش پایینی پنل داخلی کولر گازی قرار داشته باشند و آب چکه شده بر روی آنها ریخته شود، می تواند مشکلات دیگری نیز ایجاد کند.

از جمله دلایلی که ممکن است منجر به چکه کردن آب کولرگازی شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کم شدن و سرویس نکردن گاز مبرد کولرگازی
  • بسته شدن لوله های تخلیه کولرگازی در نتیجه رسوب گاز مبرد
  • کثیف بودن و مسدود شدن فیلترهای کولرگازی (توجه داشته باشید که بایستی فیلترهای هوای کولرگازی را حداقل هر سه ماه یکبار تعویض کنید)
  • نصب نادرست کولرگازی
  • نصب نادرست لوله های کولرگازی به خصوص لوله های تخلیه
  • عدم استفاده از عایق مناسب
  • یخ زدن سیم پیچ های کولرگازی
  • یخ زدن کندانسور
  • یخ زدن رادیاتور کولرگازی
  • آب شدن یخ کولرگازی در فصل تابستان و …. از جمله عواملی هستند که منجر به چکه کردن کولرگازی می شوند.

برای داشتن اطلاعات بیشتر در رابطه با موضوع چرا کولرگازی آب تولید می کند؟ روی لینک کلیک کنید.

دلایل چکه کردن کولرگازی

راهکارهای رفع مشکل چکه کردن آب کولرگازی

عملکرد کولرگازی به این صورت است که در فصل تابستان گرمای هوا را از محیط جذب می کند و هوای خنک و دلپذیری را به ارمغان می اورد. دراین فرایند رطوبت تولید شده به آب مایع تبدیل می شود و از لوله تخلیه خارج می شود. و اگر این تخلیه آب به درستی صورت نگیرد، مشکل چکه کردن آب رخ می دهد. چکه کردن آب کولرگازی به صورت زیر رخ می دهد.

در برخی موارد، ممکن است دما بر روی سطح خنک شده کمی پایین ‌تر از نقطه شبنم باشد و این باعث چکه کردن آب روی سطح کولرگازی ‌شود. برای رفع این مشکل قرار دادن پنبه یا اسفنج در نزدیکی پنل داخلی کولر گازی می‌تواند آب چکه شده را جذب کرده و از ریختن آن به سایر وسایل جلوگیری کند.

اگر متوجه چکه کردن آب شده اید برای حل مشکل اطمینان حاصل کنید محیطی که کولر گازی در آن استفاده می‌شود،هوا  به خوبی تهویه می شود تا رطوبت اضافی در محیط ایجاد نشود.

بررسی کنید دمای کولرگازی به درستی تنظیم شده باشد، تنظیم دما برای اینکه از چکه کردن آب جلوگیری شود، اهمیت دارد. تنظیم دما می تواند از تشکیل شبنم جلوگیری کند و به این صورت چکه کردن کولرگازی رخ نمی دهد.

تمیز کردن و نظافت دوره ای کولرگازی از دیگر مسائلی است که باید صورت بگیرد. نظافت دوره ای شامل نظافت کندانسور، فیلتر هوا، رادیاتور و لوله های تخلیه است، که بایستی به صورت درست و دوره ای صورت بگیرد. نظافت دوره‌ای پنل داخلی و سایر بخش‌های کولر گازی از مشکلات ناشی از کثیفی جلوگیری میکند.

برای داشتن اطلاعات بیشتر در مورد اینکه آیا آب کولرگازی سمی است یا نه رو لینک کلیک کنید.

راهکارهای رفع مشکل چکه کردن آب کولرگازی

مسدود شدن ناودان کولر گازی، اگر بخش ناودان کولر گازی مسدود شده باشد، جریان آب به صورت صحیح صورت نمی گیرد که باعث چکه کردن آب می‌شود. از این رو بهتر است ناودانی را بررسی کنید و در صورت کثیف بودن به تمیز کردن این قسمت بپردازید.

شکستن سینی یا قالب ناودان، شکستگی یا آسیب به سینی یا قالب ناودانی می‌تواند باعث نشت آب شود. از این رو بهتر این اجزاء را بررسی کنید و در صورت لزوم به تعمیر یا تعویض قطعات بپردازید.

عدم قرار گرفتن لوله درین در جای مناسب، برای این منظور اطمینان حاصل کنید که لوله درین به درستی در جای خود قرار گرفته است و هیچ اشکالی در اتصال آن وجود نداشته باشد.

لوله‌های کولر گازی باید به صورت کامل عایق‌بندی شده باشند تا از چکه آب جلوگیری شود. عدم عایق‌بندی صحیح ممکن است باعث نشت آب شود.

نشت گاز مبرد، هر گونه نشت گاز در کولرگازی می‌تواند باعث افزایش چکه آب گردد. از این رو بهتر است اتصالات کولرگازی را به دقت بررسی کنید و هر گونه نشتی را بررسی کنید و در کوتاه ترین زمان ممکن مشکل را برطرف کنید.

شکستگی پمپ، شکستگی یا نقص در عملکرد پمپ آب می‌تواند باعث نشت و چکه آب شود. از این رو بهتر است وضعیت پمپ را بررسی کنید و در صورت نیاز اقدامات تعمیر یا تعویض پمپ را انجام دهید.

کثیف بودن سیم پیچ کندانسور،  اگر سیم پیچ کندانسور کثیف باشد، این می‌تواند باعث افزایش دما و چکه آب گردد. برای این منظور سیم پیچ را تمیز کرده و کثیفی ها را بزدایید.

عدم رسیدگی صحیح و تعمیر و نگهداری مناسب می تواند در کوتاه مدت عملکرد کولرگازی شما را مختل کند.

هوای سرد می تواند منجر به یخ زدن قطعات داخلی کولرگاز در فصل زمستان شود، در فصل تابستان با آب شدن این یخ ها چکه کردن آب صورت می گیرد. این تنها گزینه ای است جای نگرانی ندارد و با خشک کردن قطعات کولرگازی می توانید مشکل را بر طرف کنید.

برای داشتن اطلاعات بیشتر در رابطه با موضوع آیا کولر گازی برای فعالیت به آب نیاز دارد؟ روی لینک کلیک کنید.

همچنین می توانید فن کولرگازی را روشن کنید تا قطعات داخلی کولرگازی خشک شوند.

کمبود گاز مبرد، کمبود گاز کولر گازی، کمبود گاز کولر گازی می‌تواند باعث افت کارایی سیستم و افزایش دمای آب شود. از این رو بهتر است سطح گاز را هر چند وقت یک بار بررسی کنید و در صورت نیاز، گاز را شارژ کنید.

یخ زدگی کویل اواپراتور ممکن است باعث افت کارایی و چکه آب شود. از این رو بهتر است هر چند وقت یک بار کویل اواپراتور را تمیز کنید تا از یخ زدگی آن جلوگیری کنید.

سخن پایانی

به طور کلی انجام عیب‌یابی دقیق و اقدامات تعمیری مناسب می‌تواند به بهبود عملکرد کولر گازی و جلوگیری از چکه آب کمک کند. در صورتی که مشکل چکه کردن آب پیش از چند مرتبه رخ دهد، بایستی از یک متخصص مجرب کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *